Intergraph – Reasoning Test Placement Papers

 

Company: Intergraph

Intergraph- Reasoning Test Placement Papers fake Watches

1. Class A has a higher enrollment than Class B. Class C has a lower enrollment than Class B. Class A has a lower enrollment than Class C. If the frst two statements are true, the third statement is

  • A. true
  • B. false
  • C. uncertain
  • D. None

Answer: Option B

2. All animals have

  • A. Eyes
  • B. Four legs
  • C. Horns
  • D. Instincts

Answer: Option D

3. We, at Comfort Statoners, have always been striving to provide statonery items that would make your work more enjoyable and less strenuous. Our latest innovatons are a smooth-fow pen and gradual-fricton paper. A combinaton of these two reduces strain on your fngers and allows faster writng the causes lesser fatgue. Therefore, replacement of your pen and paper with our innovatve products reduces cost of clerical jobs. Which of the following, if true, would weaken the conclusion drawn in the above argument?

  • A. Those who are already using the above new products report greater difculty in transiton from new products to regular ones than from the regular ones to the new ones.
  • B. The cost of manufacturing these new products is not more than the cost of manufacturing the regular ones and the new products last longer than the regular ones.
  • C. The number of ofces using the new products is increasing month by month.
  • D. These products need to be purchased in huge lots and need to be stored in special conditons. The cost of procurement and strong is quite high.

Answer: Option D

Solution: The passage talks about the advantages of writing by using the new kind of pen and paper and arrives at a conclusion about the cost of the clerical job. We have to show that the new products do not lead to decrease in cost of clerical job. None of the choice (a), (c) and (e) has anything about the cost. Hence, none of them weakens the conclusion.

Choice (b) states that the new products can be manufactured and they also last longer. This informaton strengthens the conclusion.

According to choice (d) the procurement and storage costs are very high. This casts a doubt on the conclusion that the cost of clerical job can be decreased by using these new products. Hence, (d) weakens the conclusion.

4. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and fill in the blank spaces:

2, 3, 5, 7, 11, (….), 17

  • A. 12
  • B. 13
  • C. 14
  • D. 15

Answer: Option B

Solution: Clearly, the given series consists of prime numbers starting from 2. The prime number afer 11 is 13. So, 13 is the missing number

5.

(A) The Archaeological Survey of India has submitted a report for the Supreme Court that there is no evidence to prove that the Rama Sethu is man-made.
(B) Mr Kailash which is a natural formation is considered holy and is received by Hindus and Buddists the world over.

  • A. if statement (A) is the cause and statement (B) is its efect.
  • B. if statement (B) is the cause and statement (A) is its efect.
  • C. if both the statements (A) and (B) are independent causes.
  • D. if both the statements (A) and (B) are efects of independent causes.

Answer: Option D

Solution: The cause for ASIs report and the cause for Hindus and Buddhists considering Kailash as holy mountain are different.

6. Study the following information carefully and answer the given questions:

A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement:

Input: 39 121 48 18 76 112 14 45 63 96

Step I: 14 39 121 48 18 76 112 45 63 96

Step II: 14 39 48 18 76 112 45 63 96 121

Step III: 14 18 39 48 76 112 45 63 96 121

Step IV: 14 18 39 48 76 45 63 96 112 121

Step V: 14 18 39 45 48 76 63 96 112 121

Step VI: 14 18 39 45 48 63 76 96 112 121

This is the final arrangement and step VI is the last step for this input. How many steps will be required for getng the fnal output for the following input?

Input: 101 85 66 49 73 39 142 25 115 74

  • A. 5
  • B. 6
  • C. 7
  • D. 8

Answer: Option D

Solution:

Step I: The smallest number becomes first and the remaining numbers shift one position rightward.

Step II: The largest number among given numbers becomes last and the remaining numbers shif one positon lefward. The steps are repeated alternately tll all the numbers get arranged in ascending order and that will be that last step for that partcular input.

7. Statement: The principal instructed all the teachers to be careful in class because some students may disturb other students.

Assumptions:

I. The teachers may handle the situation properly and they may restrict the naughty students.

II. The students will welcome the decision of the Principal.

  • A. If the only assumption I is implicit
  • B. If only assumption II is implicit
  • C. If either I or II is implicit
  • D. If neither I nor II is implicit

Answer: Option A

Solution: I is implicit; that is why the principal instructed the teachers to carry the responsibility. II is not implicit. The mischievous secton may not welcome the decision.

8. The labourer is related to wages in the same way as an entrepreneur is related to?

  • A. Loan
  • B. Interest
  • C. Taxes
  • D. Proft

Answer: Option D

Solution: First earns in the form of a second.

9. Event (A): Company X is opening an ofce in city Y for marketng the company’s products.

Event (B): Company X has chalked out an expansion plan, involving raising producton capacity at its existng plants.

  • A. If ‘A’ is the efect and ‘B’ is its immediate and principle cause.
  • B. If ‘B’ is the efect and ‘A’ is its immediate and principle cause.
  • C. If ‘A’ is the efect but ‘B’ is not its immediate and principle cause.
  • D. If ‘B’ is the efect but ‘A’ is not its immediate and principle cause.

Answer: Option C

Solution: Events (A) and (B) are related events and chronologically (B) occurs before (A) and because of as they are planning to increase capacity, they have to make a plan to sell their products also so they open new offices for marketing those products. But opening an ofce in a partcular city, requires other events such as market survey etc. It is not the immediate and principle cause.

10. Statement:

Cutting down of forests is a threat to the wildlife. Most of the species of animals are on the verge of extncton.

Courses of Acton:

I. The species of animals, which are on the verge of extinction, must be protected by creating wildlife sanctuaries which contain fora that defines the native habitat of the endangered animals.

II. To the maximum extent possible we should stop deforestaton.

III. Growing urban forests to compensate for deforestation.

  • A. Only II follows
  • B. Only III follows
  • C. Only I and II follow
  • D. Only I and follows

Answer: Option C

Solution: Here the problem is the extinction of various species of animals, so providing them with their native habitat is the proper solution for the problem.

II is a proper course of acton, as stopping deforestaton can solve the problem to some extent.

III is not a proper course of acton as urban forest cannot be the habitat for the wild animals.

11. From the first two statements, we know that of the three classes, Class A has the highest enrollment, so the third statement must be false. 11. 522 1235 2661 4800 7652 11217 ?

  • A. 15495
  • B. 16208
  • C. 14782
  • D. 16921

Answer: Option A