251. Dhoni and Ponting are waiting for the toss to happen. Umpire found that the coin to be tossed is missing. Ponting then takes a dice (1-6) from his pocket and asks the umpire to toss with it. Umpire feels both the captains may not get fair chance with dice. Dhoni den suggests a solution to umpire which den wud give fair chance to both captains. What would be the idea of Dhoni?
a) Toss the dice if even no comes captain wil win the toss and if it is odd he loses.
(It’s the only option I remember and I think its da answer)

252. Now pet’s age is to times when paul was once. But at that time paul’s age=pet’s current age ,how old is pet?

253. Block has 10,9,5 size, how many unit cube is needed to make a block of that size?

254. 23 people are there, they are shaking hands together, how many hand shakes possible, if they are in pair of cyclic sequence.
Ans-22

255. 10men and 10 women are there, they dance with each other, is there possibilty that 2 men are dancing with same women and vice versa.
Ans-never

256.  A lady took out jacket and gloves, which are avialable in blue 26, yellow 30 and red 56. Power goes off, she can distinguish between gloves and jacket but not in colors. What’s the possibilty their she will pick up pair of gloves of each color


257.  B is taller than j and 3 pillers. P is shorter than B and 2 pillers is j shorter/taller than P?
Ans-irrelevant question

258. Sangakara and ponting selects batting by using a dice, but dice is biased so to resolve ponty takes out a coin, what is the probability that dice shows correct option.


259. In school there are some bicycles and 4wheeler wagons. One Tuesday there are 58 wheels in the campus. How many bicycles are there?
Ans: 7

260. Two bowls are taken, one contains water and another contains tea.one spoon of water is added to second bowl and mixed well, and a spoon of mixture is taken from second bowl and added to the second bowl. Which statement will hold good for the above?
(Ans: second liquid in first bowl is smaller than the first mixture in second bowl)

261. Which is the smallest no divides 2880 and gives a perfect square?
a.1 b.2 c.5 d.6
Ans: c

262. Form 8 digit numbers from by using 1, 2,3,4,5 with repetition is allowed and must be divisible by4?
a.31250 b.97656 c.78125 d.97657
Ans: c

263. One problem on (a3-b3)/(a2+ab+b2)
Ans: ‘a-b’

264
. Rearrange and categorize the word ‘RAPETEKA’?
Ans: bird(parakeet)

265. Key words in question (Fibonacci series, infinite series, in the middle of the question one number series is there….I got the series 3 12 7 26 15 b ?
Ans:54
(Logic: 3*2+1=7 12*2+2=26
7*2+1=15 26*2+2=54)

266. A father has 7 penny’s with him and 1 water melon is for 1p, 2chickoos for 1p, 3 grapes foe 1p.he has three sons. How can he share the fruits equally?
Ans: 1 watermelon,2chickoos,1grape

267. A lies on mon, tues, wed and speak truths on other days, B lies on thur, fri, sat and speaks truths on other days.. one day a said I lied today and B said I too lied today. What is the day?

268. Man, Bear, North, South, walks.
Ans: White

269. (1/2) of a number is 3 times more than the (1/6) of the same number?
Ans: 9(for any no it can be true)

270. There are two pipes A and B. If A filled 10 liters in hour B can fills 20 liters in same time. Likewise B can fill 10, 20, 40, 80,160….if B filled in (1/16) th of a tank in 3 hours, how much time will it take to fill completely?
Ans:7 hours

271. KEYWORDS:T.Nagar,Chennai,1-100,prime numbers b/n 140-180,How many 2’s are there?
Ans: 20 (Not only 2’s ,1’s,3’s,4’s,5’s,6’s,7’s,8’s,9’s,0’s also 20)

272. One question has last part like difference between two terms is 9 and product of two numbers is 14, what is the squares of sum of numbers?
Ans:109

273. A man is standing before a painting of a man and he says I have no bro and sis and h300.300.is father is my father’s son?
Ans: His son

274. What is the value of [(3x+8Y)/(x-2Y)]; if x/2y=2?
Ans:10 {the numerical may change)

275. A pizza shop made pizzas
with to flavours.in home there are ‘N’ different flavors, in that ‘M’ flavors are taken to made pizza.in how many ways they can arrange?
(Logic: NcM )

276. One grandfather has three grandchildren, two of their age difference is 3, eldest child age is 3 times youngest child’s age and eldest child’s age is two times of sum of other two children. What is the age of eldest child?
Ans:18

277. In a market 4 man are standing .the average age of the four before 4years is 45,aftyer some days one man is added and his age is 49.what is the average weight of all?
Ans: 49

278. KEYWORDS: one organization ,material ,labor and maintenance are in the ratio of 4:6:7,the material cost is:100,what is the total cost?
Ans: 425300.

279. KEYWORDS: density, reluctance, sensitivity, voltage ,current, what is the resistance Formula is “R=V/I”

280. KEYWORDS: Sports readers,10 tables,4chairs per table, each table has different number of people then how many tables will left without at least one person?300.
Ans : 6


281. In a school for a student out of a 100 he got 74 of average for 7 subjects and he got 79 marks in 8th subject. what is the average of all the subjects?
Ans: the xtra 5 marks will be distributed in 8 semester, 5/8=.625300.
74+.625=74.625

282. In a question ,last part has ,the ages of two people has the ratio of 6:5 and by adding the numbers we get 44,after how many years the ratio would be 8:7?
Ans: 8

283. Two years before Paul’s age is 2times the Alice age and the present age of Paul is 6times the Alice. what is the presents Paul’s age???( 3years) “u try to solve this question once”

284.One train travels 200m from A to B with 70 km/ph. and returns to A with 80kmph, what is the average of their speed?

Aptitude test

285. A man whose age is 45 yrs has 3 sons named John,jill,jack. He went to a park weekly twice.he loves his sons very much. On a certain day he find # shopkippers sailing  different things. An apple cost 1penny, 2chocalate costs 1penny.& 3 bananas cost 1 penny. He has bought equal no. of apple, chocolate & banana for each son. If the total amount he invest is 7 penny then how many he has bought from each piece for his son?
a)1app,1cho,1 banana
b)1 app,2cho,3 banana 
c)1app,2cho,1banana
D)2 app,2cho,2 banana

286. A scientist was researching on animal behavior in his lab. He was very interested in analyzing the behavior of bear. For some reason he travelled  1mile in north direction & reached at north pole.there he saw a bear .he then followed the bear around 1 hr with a speed of 2km/hr in east direction.After that he travelled in south direction & reached at his lab in2 hrs. Then what is the colour of the bear? I think ans is white
a)white b)black c)gray d)brown

287. How many 9 digit numbers are possible by using the digits 1,2,3,4,5 which are divisi300.300.ble by 4 if repetition of digits is allowed? 

288. Calcutation based on A^3-B^3 formula

289. A long story based ALICE AND WONDER LAND after that simple age question .

290. Question based on V=I*R but in dis question most of data given are ridiculas like volume ,density,length,height similar long story are given

291. A direct question on blood relation.
 

292. A big Question describing a story ARYABHATT AND HIS DAUGHTER LILAVATI
After that a number is given eg 2088.by what if we divide the number it ll become a perfect square?

293 1st a story. Then a simple ratio problem. The question was if the ratio of age of two persons is 5:6,sum of present age is 33,then in how many years the ratio of their age becomes 7:8?
a)3 b)4 c)5 d)6

294. A very big story.on Tuesday  college parking place have only 4wheelers &  bicycles,total no of wheels was 182,yhen what is the possible no of bicycles?
a)20 b 19 c 18 d 17

295. Simple question bt big one on average age.sth like a,b,c weigheted separately 1st a,b,c ,then a& b,then b&c ,then c&a at last abc,the last weight was 167,then what will be the avg weight of the 7 weight?

296. Arrange the jumbled letters to make a perfect word RGTEI(sth like this). Find to which category it belong? (plz do not these type q becoz its time consuming)
A)town b)vegetable c)animal d) bird

297. Simple puzzle based on IQ 3 persons a,b,c were there A always says truth,B lies on Monday,tusday,& Wednesday.but  C lies on thrusday,Friday & saturday .one day A said”that B &  C said to  A that” B said “yesterday way one of the days when I lies”,C said that”yesterday way one of the days when I lies too”.then which day was that?Ans:   a Sunday  b thrusday  c  saterday d….

298. A girl has to make pizza with different toppings. There are 8 different toppings. In how many ways can she make pizzas with 2 different toppings.
Answer: 8 * 7 = 56

299. Peter and Paul are two friends. The sum of their ages is 35 years. Peter is twice as old as Paul was when Peter was as old as Paul is now. What is the present age of Peter?

300. Question based on pipe & ciston (geometrical series)
A and B tanks r there.1/8th of the tank B is filled in 22Hrs.what is time to fill the tank full? 

Tata Consultancy Services (TCS)

Tata Consultancy Services is an Indian multinational information technology services and consulting company, headquartered in Mumbai, Maharashtra and largest campus and workforce in Chennai, Tamil Nadu.

Founded: 1 April 1968
Headquarter: Mumbai
Founders: Faquir Chand Kohli, Tata Sons, J. R. D. Tata

Read More