1. Class A has a higher enrollment than Class B.Class C has a lower enrollment than Class B. Class A has a lower enrollment than Class C. If the first two statements are true, the third statement is
    A. true
    B. false
    C. uncertain
    D. None
    Answer: Option B

  2. All animals have
    A. Eyes
    B. Four legs
    C. Horns
    D. Instincts
    Answer: Option D

  3. We, at Comfort Stationers, have always been striving to provide stationery items that would make your work more enjoyable and less strenuous. Our latest innovations are a smooth-flow pen and gradual friction paper. A combination of these two reduces strain on your fingers
    and allows faster writing the causes lesser fatigue. Therefore, replacement of your pen and paper with our innovative products reduces cost of clerical jobs. Which of the following, if true, would weaken the conclusion drawn in the above argument?
    A. Those who are already using the above new products report greater difficulty in transition from new products to regular ones than from the regular ones to the new ones.
    B. The cost of manufacturing these new products is not more than the cost of manufacturing the regular ones and the new products last longer than the regular ones.
    C. The number of offices using the new products is increasing month by month.
    D. These products need to be purchased in huge lots and need to be store dinspecial conditions. The cost of procurement and strong is quite high.
    Answer: Option D
    Solution:
    The passage talks about the advantages in writing by using the new kind ofpen and paper and arrives at a conclusion about the cost of clerical job. We have to show that the new products do not lead to
    decrease in cost of clerical job.
    None of the choice (a), (c) and (e) has anything about the cost. Hence, none
    ofthem weakens the conclusion. Choice (b) states that the new products can be manufactured and they also last longer. This information strengthens the conclusion. According to choice (d) the procurement and storage costs are very high. This casts a doubt on the conclusion that the cost of clerical job can be decreased by using these new products. Hence, (d) weakens the
    conclusion.

    4. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and fill inthe blank spaces:
    2, 3, 5, 7, 11, (….), 17
    A. 12
    B. 13
    C. 14
    D. 15
    Answer: Option B
    Solution:
    Clearly, the given series consists of prime numbers starting from 2. The prime number after 11 is 13. So, 13 is the missing number

    5. (A) The Archaeological Survey of India has submitted a report for the SupremeCourt that there is no evidence to prove that the Rama Sethu is man made.
    (B) Mr. Kailash which is a natural formation, is considered holy and is
    received by Hindus and Buddists the world over.
    A. if statement (A) is the cause and statement (B) is its effect.
    B. if statement (B) is the cause and statement (A) is its effect.
    C. if both the statements (A) and (B) are independent causes.
    D. if both the statements (A) and (B) are effects of independent causes.
    Answer: Option D
    Solution:
    The cause for ASIs report and the cause for Hindus and Buddists considering Kailash as holy mountain are different.

    6. Study the following information carefully and answer the given questions:
    A word and number arrangement machine when given an input line of
    words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following isan illustration of input and rearrangement:
    Input: 39 121 48 18 76 112 14 45 63 96
    Step I: 14 39 121 48 18 76 112 45 63 96
    Step II: 14 39 48 18 76 112 45 63 96 121
    Step III: 14 18 39 48 76 112 45 63 96 121
    Step IV: 14 18 39 48 76 45 63 96 112 121
    Step V: 14 18 39 45 48 76 63 96 112 121
    Step VI: 14 18 39 45 48 63 76 96 112 121
    This is the final arrangement and step VI is the last step for this input. How many steps will be required for getting the final output for the following input?
    Input: 101 85 66 49 73 39 142 25 115 74
    A. 5
    B. 6
    C. 7
    D. 8
    Answer: Option D
    Solution:
    Step I: The smallest number becomes first and the remaining numbers shift one position rightward. Step II: The largest number among given numbers becomes last and the remaining numbers shift one position leftward. The steps are repeated alternately till all the numbers get arranged in ascending order and that will be that last step for that particular input.

    7. Statement:
    The principal instructed all the teachers to be careful in class because some students may disturb other students.
    Assumptions:
    I. The teachers may handle the situation properly and they may restrict then aughty students.
    II. The students will welcome the decision of the Principal.
    A. If only assumption I is implicit
    B. If only assumption II is implicit
    C. If either I or II is implicit
    D. If neither I nor II is implicit
    Answer: Option A
    Solution:
    I is implicit; that is why the principal instructed the teachers to carry the responsibility. II is not implicit. The mischievous section may not welcome the decision.

    8. Labourer is related to wages in the same way as an entrepreneur is related to?
    A. Loan
    B. Interest
    C. Taxes
    D. Profit
    Answer: Option D
    Solution:
    First earns in the form of a second.

    9. Event (A): Company X is opening an office in city Y for marketing the company’sproducts. Event (B): Company X has chalked out an expansion plan, involving raising production capacity at its existing plants.
    A. If ‘A’ is the effect and ‘B’ is its immediate and principle cause.
    B. If ‘B’ is the effect and ‘A’ is its immediate and principle cause.
    C. If ‘A’ is the effect but ‘B’ is not its immediate and principle cause.
    D. If ‘B’ is the effect but ‘A’ is not its immediate and principle cause.
    Answer: Option C
    Solution:
    Events (A) and (B) are related events and chronologically (B) occurs before (A) andbecause of as they are planning to increase capacity, they have to make a plan to sell their products also so they open new offices for marketing those products. But opening an office in a particular city, requires other events such as market survey etc. It is not the immediate and principle cause.

    10. Statement:
    Cutting down of forests is a threat to the wild life. Most of the species of animal sare on the verge of extinction. Courses of Action:
    I. The species of animals, which are on the verge of extinction, must be protected by creating wild life sanctuaries which contain flora that defines the native habitat of the endangered animals.
    II. To the maximum extent possible we should stop deforestation.
    III. Growing urban forests to compensate for deforestation.
    A. Only II follows
    B.Only III follows
    C.Only I and II follow
    D. Only I and follows
    Answer: Option C
    Solution:
    Here the problem is extinction of various species of animals, so providing them their native habitat is the proper solution for the problem.
    II is a proper course of action, as stopping deforestation can solve the problem to some extent.
    III is not a proper course of action as urban forest cannot be the habitat
    for the wild animals. From the first two statements, we know that of the three classes, Class A
    has the highest enrollment, so the third statement must be false.

    11. 522 1235 2661 4800 7652 11217 ?
    A. 15495
    B. 16208
    C. 14782
    D. 16921
    Answer: Option A

About Cummins

Cummins Inc. is an American multinational corporation that designs, manufactures, and distributes engines, filtration, and power generation products. ummins also services engines and related equipment, including fuel systems, controls, air handling, filtration, emission control, electrical power generation systems, and trucks.

Headquartered in Columbus, Indiana, Cummins sells in approximately 190 countries and territories through a network of more than 600 company-owned and independent distributors and approximately 7,200 dealers. Cummins reported net income of $2.19 billion on sales of $23.77 billion in 2018.

Read More