51.2 pots r there.1st pot is filled with ink and 2nd pot is filled with water.take 1 spoon of ink from 1st pot and pore it in 2nd pot.and take 1 spoon of mixture from 2nd pot and pore it in 2nd pot then which one of following is true?
Ans: Water in 1st pot  is less than the ink in 2nd pot.

52:One electronic problem?Ohm’s law
Ans: V=IR

53.There r ten spots in library and each spot has 4 tables and ten readers ar there . sorry I don’t remember complete question?
Ans: None

54:lion and tiger r there.lion lies on Monday, tues, wends and tiger lies on thurs , frid, sat.
Lion said that today is one of those days when I lies.
Tiger said that today is one of those days when I lie too.Then find today?
Ans: Thursday

55. 6 persons standing in queue with different age group, after two years their average age will be 43 and seventh person joined with them. hence the current average age has become 45. find the age of seventh person?
Solution:  it is given as after 2 yr average age wiil be 43 so now the average is 2 yr.
After addition of 7th person avg is 45 so 7th person wiil be 45+(6*(45-4))
Ans: 69

56. Horse started to chase dog as it relieved stable two hrs ago. And horse started to ran with average speed 22km/hr, horse crossed 10 mts road and two small pounds with depth 3m, and it crossed two small street with 200 mts length. After traveling 6 hrs, 2hrs after sunset it got dog. compute the speed of dog?
Ans: As we have speed and travel time of horse, we can get distance travelled by it…
Hence d = 22*6 = 132km,
Exactly this 132km was travelled by dog in 8 hours (as it started two hours earlier).
Hence speed of dog = 132/8 = 16.5km/hr
Ans:16.5km/hr.

57. 3, 22 , 7, 45, 15, ? , 31
Solution: Here it appear simple, because it arranged in arranged in sequence manner, but the actual question was some what twist mentioning fibonacci series and more over question was in statements (no numbers).. hence first try to understand the question well.
here let group alternate terms 3,7,15,31 (3+4 =7, 7+8 =15, 15+16=31)
Similarly for second group (22,45,? (22+23 = 45, 45+46 = 91) hence
Ans is 91.

58. In Tnagar many buildings were under residential category.for buildings they number as 1 to 100. For shops, corporation numbered between 150 and 200 only prime numbers. how many time 6 will appear in building numbering?
Ans: this type of question if it is asked how many 2,3,4,5,6,7,8,9 then you bindly write the answer as 20.but for 1 answer wiil be 21 as 100 is included

59. ((4x+3y)+(5x+9y))/(5x+5y) = ? as (x/2y) = 2
Ans: as x=2y put the value and get the answer.

60: If we subract a number with y, we get 4 increase of number, once it got divided by y itself.. Find that number??
Ans: 12 (we can easily predict from options, as we take y as 6)

61. I dont remember exactly the question, one logical problem stating the colour of beer?
Ans: white.what ever the question about the color of beer means you wrote the answer as white because polar beer.this question is very lengthy don’t burther about that.

Ans: bird(category)

63. Im only son for my parents. (some irrelevant statements in the middle to distract u).The man in picture is my father’s son.(some irrelevant statements).who is he?

64.A toy train can make 10 sounds sound changes aftr every 4
min……………..
……………………………….
……………………………………
now train is defective and can make only 2 sounds……………..
………………………………………………………………………
find probability that same sound is repeated 3 times consecutively(1 OUT OF
__)?
1.16
2.8
3.12
4.4
Ans
(1/2)*(1/2)*(1/2)=(1/8)
thus 1 out of 8

65.
…………………………………………
………………………………………………
……………………………………………………………………..
……………………………………………………………………….
resistance is X ohm voltage Y then wat is current
1.
2.
3.
4.
Ans:V=IR

66. I have 3 grandsons…………………………………….
age  diff btw 2 of grandsons X yrs
1st grandson is twice elder than younger one
adiition off ages of all the three is y
thn what is age of eldest grandson??(there is some value in X and Y)

67. Ferrari is leading car manufacturer.*Ferrari S.p.A.* is an Italian sports
car ………………………………….

It has enjoyed great success.
If Mohan’s Ferrari is 3 times faster than his old MERCEDES wich gave him 35
kmph
if Mohan travelled 490 km in his ferrari
the hw much time(hours) he took??
1.8
2.4
3.7
4.7.33
(options may be different)

68.lion rat stayin in jungle happily…………………………………….
…………………………………………………………………………
Lion lies on : MON TUE WED
RAT lies on :WED THURS SAT
if lion says : I didnt lie yesterday
RAT says : e1 i didnt lie yesterday
so what day is today??

69. The ratio of current age of X and Y is 5:7,after hw many years der age ratio will b 7:9?

70. Inspired by fibonacci series sanket decided to create is own series which is 1,2,3,7,7,22,15,67,….
lik dis,then what no come immediately before 63?
Ans= 202
xpalnaton ;check altenate no.1,3,7,15=====>n*2+1
similarly 2,7,22,67=======>n*3+1
so series is 1,2,3,7,7,22,15,67,31,202,63……..

71. By using 1,2,3,4,5,how many 5 digit no. can be formed which is divisible by 4,repetation of no. is allowed??
Ans-last 2 place should be divisible by 4
So possible values at last place are 12,24,32,44,52 this can be arranged in 5 ways
The rest 3 places can be filled in 5*5*5 way so total is 5^4

72. The cost 1 plum is 1 cent ,2 apples is 1 cent,3 banana is 1 cent……..
if rahul buys same amount of fruits for his 3 sons spending 7 cent den what amount of fruit each child will get??ans: 1 plum ,2 apple,1 banana
xplanation:7/3=2.333 cents for each child
according to ans given for d sum each child will get 1 plum ,2 apple,1 banana

73. 2880 is divided by which smallest no. so we get no. which is perfect square???
Ans= 5
xplanation 2880/5=576 sure sort question.

74. There are to prime no……..(with some nonsence stuff)…………..
den addition of two prime no is 13,n multiplication is 21,den wat r some of der squares?
Explanation : XY=21 and X+Y=13…solve using calci..ans of X & Y will b in points..den x2+y2=??

75. Smita was makin 1 design …..(again some nonsence)….size of larger cube to be made is 5*5*5……..
using smaller cubes of 1*1*1….she created solid larger cube ..den she decided to make hollow cube…
den hw many 1*1*1 cubes rqd to make hollow larger cube
Ans= 104
Explanation (25+25)+(15+15)+(12+12)=104

76. 2X/5Y=5X/3Y…den wat is x/y

77. A pizza parlor provides pizzas…there wer 2 toppings available initially peperoni and salami.
but now they,ve introduces 8 new toppings (some names) to select from……
a person wishes to buy two DIFFERENT pizzas of NEW topping….in how many ways he can do that??
Ans : 8 X 7=56

78. Person travels to….(some nonsence stuff)…..if he goes from A to B with speed of 4kmph and
returns back to B with speed of 5 kmph….what is his avg. speed of journey??(values may b different)
Ans: 4.44(its NOT 4.5)
Explaination : 2PQ/(P+Q)===2*4*5/(4+5)=4.44kmph

79. There is a dice having value frm 1 ..6 on each face……and a pack of cards having face card aces …..
(hugh chunk of nonsense)……when 2 dies are thrown and their scores are added then which sum will come max number of times??
1.8
2.9
3.10
4.11
Ans: 8
Explanation : 8—-2,6  3,5  4,4
9—-4,5  3,6
10—-5,5  4,6
11—- 5,6
thus 8’s probability is more

80. ”susha brought terilon cloth and rope to (some nonsence nw jst go to last 2 lines)….”….
if rope is 153 mtr long and it is to be cut into pieces of 1 mtr long then how many times will she have to cut it??
Ans : 152 times

81. There are some 2 wheelers and 4 wheelers parked ……..(some nonsense)………..total number of wheels present is 240
then how many 4 wheelers wer there
Ans-This can be done by looking at the option first check the no of bicycles and then multiply it by 2.
And then substract the multiplication value from 240 if the value is divided by 4 then that is the answer

82. 1/3 of a number is 6 more than 1/6 of that number then what is the number
Ans=x/3=x/6+6=36

83. The cost of making a robot consists of material cost,repairing cost,coloring cost and is in the ratio 3:4:5.if the material cost is 1200 then find out the cost of the robot.
Ans- simple 3 part is 1200 so 3+4+5=12 part=?

100

85. An tank is filled with water .in first hour 10 lit ,in second hour 20 lit and in 3 rd hour time 40 lit.if time taken to fill ¼  of the tank is 5 hr.what is the time required to fill up the tank.
Ans-as the water is filled as twice speed.and in 5 the hour ¼.so in 6 hour ½.so answer 7 th hour.

86. Which is the smallest no divides 2880 and gives a perfect square?
a.1    b.2   c.5   d.6
Ans: c

87. Two bowls are taken, one contains water and another contains tea.one spoon of water is added to second bowl and mixed well, and a spoon of mixture is taken from second bowl and added to the second bowl. Which statement will hold good for the above?
Ans:(second liquid in first bowl is smaller than the first mixture in second bowl)

88. Form 8 digit numbers from by using 1, 2,3,4,5 with repetition is allowed and must be divisible by4?
a.31250    b.97656   c.78125   d.97657
Ans: c

89. Rearrange and categorize the word ‘RAPETEKA’?
Ans: bird

90. In school there are some bicycles and 4wheeler wagons.one Tuesday there are 190 wheels in the campus. How many bicycles are there?
Ans: 15

91. Key words in question (Fibonacci series, infinite series, in the middle of the question one number series is there….I got the series 3 12 7 26 15  ?
Ans:54
(Logic: 3*2+1=7     12*2+2=26
7*2+1=15        26*2+2=54)

92. A lies on mon, tues, wed and speak truths on other days, B lies on thur, fri, sat and speaks truths on other days …one day a said I lied today and B said I too lied today. What is the day?

93. Man, Bear, North, South, walks.
Ans: White

94. A father has 7 penny’s with him and 1 water melon is for 1p, 2chickoos for 1p, 3 grapes foe 1p.he has three sons. How can he share the fruits equally?
Ans: 1 watermelon,2chickoos,1grape

95. (1/2) of a number is 3 times more than the (1/6) of the same number?
Ans: 9

96.  There are two pipes A and B. If A filled 10 liters in hour B can fills 20 liters in same time. Likewise B can fill 10, 20, 40, 80,160….if B filled in (1/16) th of a tank in 3 hours, how much time will it take to fill completely?
Ans:7 hours

97.  KEYWORDS:T.Nagar,Chennai,1-100,prime numbers b/n 140-180,How many 2’s are there?
Ans: 20   (Not only 2’s ,1’s,3’s,4’s,5’s,6’s,7’s,8’s,9’s,0’s also 20)

98.  A man is standing before a painting of a man and he says I have no bro and sis and his father is my father’s son?
Ans: he himself

99. One question has last part like difference between two terms is 9 and product of two numbers is 14, what is the squares of sum of numbers?
Ans:109

100  . What is the value of [(3x+8Y)/(x-2Y)]; if x/2y=2?
Ans:10 {the numerical may change)

Tata Consultancy Services (TCS)

Tata Consultancy Services is an Indian multinational information technology services and consulting company, headquartered in Mumbai, Maharashtra and largest campus and workforce in Chennai, Tamil Nadu.

Founded: 1 April 1968